Windsurfing: Pollák nedostal od ISAF voľnú kartu, Londýn je pasé

19.06.2012 Bratislava

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenský windsurfista Patrik Pollák sa po verdikte "od zeleného stola" napokon nepredstaví na OH 2012 v Londýne. Pollák v utorok TASR informoval, že mu Medzinárodná jachtárska federácia (ISAF) neudelila voľnú kartu, o ktorú žiadal. Jeho štvrtý štart na olympiáde po Atlante 1996, Sydney 2000 a Pekingu 2008 sa tak nebude konať.

Pôvodne si skúsený slovenský reprezentant olympijskú miestenku nevybojoval na dvoch nominačných pretekoch, ktorými boli MS v triede RS:X. Po neúspechu na decembrovom šampionáte v austrálskom Perthe prišlo ďalšie sklamanie v marci tohto roka, keď mu v španielskom Cadize ušiel postup na OH doslova o chlp. Na rivala Hao Changa z Taiwanu stratil Pollák v konečnom poradí jediný bod a rysoval sa scenár, že Slovensko nebude mať v novodobej histórii svojho olympijského zástupcu v jachtárskych súťažiach.

Patrikov otec Jozef vtedy pre TASR naznačil čiernu budúcnosť v tomto športe v slovenských končinách. "Obávam sa, že dnešok je čiernym dňom pre slovenský windsurfing. Doposiaľ na každej olympiáde sme mali od rozdelenia Československa zastúpenie, trikrát to bol Paťo a v Aténach reprezentoval našu krajinu Martin Lapoš. Situáciu nevidím ružovo, lebo Paťo nemá nasledovníka, ktorý by mohol ísť v jeho šľapajach."

Jeho syn s odstupom troch mesiacov po oboznámení sa s verdiktom ISAF hovoril v podobnom duchu: "Je to sklamanie, lebo som dúfal, že by som miestenku mohol dostať. Olympijský windsurfing na Slovensku končí asi na dlhšiu dobu, ak nie nadobro," uviedol pre TASR Patrik Pollák.
 

Vyberte región